стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Спорядження"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в

[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ] повідовив(-ла) -
Текст повідомлення: Ви би ше згадали плем`я Хунза, які (нібито!) їдять тільки сире зерно і сушені абрикоси, живуть по 150 років, і бігають при цьому по горах як кози...
А щодо "СИЛЬНО ПІДІГРІТА ЇЖА ВТРАЧАЄ ДО 50%, А ІНОДІ І ДО 75% СВОЇХ СКЛАДНИХ СПОЛУК " - чиста правда . Нагріта до 1200 градусів Цельсія їжа втрачає 100 % своєї харчової цінності!
З наукової точки зору, в гречаній крупі, при її варінні, відбуваються такі процеси: проникнення води в середину клітин і міжклітинний простір, денатурація білків, часткове розщеплення складних вуглеводнів до більш простих - крохмалю до глюкози, руйнування клітинних стінок. Внаслідок чого полегшується травлення і покращується засвоюваність їжі організмом
А от друга половина цієї ж фрази " ФЕРМЕНТІВ, ЩО НАКОПИЧУЮТЬ ЕНЕРГІЮ СОНЦЯ ПОВІТРЯ І ВОДИ." - то взагалі просто не знаю, що і сказати... Енергія сонця накопичується в УСІХ органічних сполуках, в основному, в простих і складних вуглеводах - крохмалі та целлюлозі, жирах, білках і т.д. А от енергія вітру і води як накопичується в рослинах - поняття не маю. Мабуть, у них є вбудовані склади ферментів, і коли смерека хитається на вітрі, вони синтезуються і накопичуються в спеціальних атсральних акумуляторах :)
Все спілкування на дану тему
  1. <<< до початку теми <<<
    [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ]
    додав(-ла) telman41 11:07:43 20/02/2011
    Ви би ше згадали плем`я Хунза, які (нібито!) їдять тільки сире зерно і сушені абрикоси, живуть по 150 років, і бігають при цьому по горах як кози...
    А щодо "СИЛЬНО ПІДІГРІТА ЇЖА ВТРАЧАЄ ДО 50%, А ІНОДІ І ДО 75% СВОЇХ СКЛАДНИХ СПОЛУК " - чиста правда . Нагріта до 1200 градусів Цельсія їжа втрачає 100 % своєї харчової цінності!
    З наукової точки зору, в гречаній крупі, при її варінні, відбуваються такі процеси: проникнення води в середину клітин і міжклітинний простір, денатурація білків, часткове розщеплення складних вуглеводнів до більш простих - крохмалю до глюкози, руйнування клітинних стінок. Внаслідок чого полегшується травлення і покращується засвоюваність їжі організмом
    А от друга половина цієї ж фрази " ФЕРМЕНТІВ, ЩО НАКОПИЧУЮТЬ ЕНЕРГІЮ СОНЦЯ ПОВІТРЯ І ВОДИ." - то взагалі просто не знаю, що і сказати... Енергія сонця накопичується в УСІХ органічних сполуках, в основному, в простих і складних вуглеводах - крохмалі та целлюлозі, жирах, білках і т.д. А от енергія вітру і води як накопичується в рослинах - поняття не маю. Мабуть, у них є вбудовані склади ферментів, і коли смерека хитається на вітрі, вони синтезуються і накопичуються в спеціальних атсральних акумуляторах :)
    • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ] відповів(-ла) Bobua 19:19:02 20/02/2011
      от бачите :)
      шо й тре було довести :)

      Але сподіваюсь, що Ви, та й усі для кого Тарзан не "авторитет" :), таки матимете на увазі, що відсутність вогню - зовсім не привід впадати в паніку і/або покірно вмирати з голоду :). Навіть у снігах...
      "просто додай води" й уже мож буде їсти гречку, горох, можливо навіть вівсянку (рис, кукурудза, "пшенички" - кепськуваті)

      А якщо не мордувати себе думками, що то буцімто "не їжа", то й користь буде :)
    • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ] відповів(-ла) Bobua 19:35:42 20/02/2011
      ага, й до речі: я знаю, що варена їжа шкідлива, бо запросто можна переїсти.. от я вчора й переїв :(((
      :)
      Власне я думаю, що то зумовлено "смачністю", але вищевказана кгига має власну, "сироїдську" точку зору:
      "
      Для того, щоб покрити втрати поживних елементів (оті 50..75% :), організм буде вимагати ще більше їжі. У такий спосіб встановлюється звичка до переїдання. А переїдання - одна з причин шлункових, ниркових, серц-суд., та ендокр. захворювань.
      "

      ...а спробуйте-но переїсти розмоченої гречки :)... особливо якщо води забагато налили, то вже зовсім не та розсипчата крупа, що після варіння :)))


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в


 


Пошук



 
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::