Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах,
які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення
про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення:
невідповідні тематиці форуму чи сайту,
рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику,
будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
нові повідомлення: - свіжіші за дві доби; - одну добу; - 6 годин
- старе повідомлення.
[ Re: Re: pro minimum vahy ] повідовив(-ла) - Текст повідомлення: - 2 ножа, ложка, миска, кружка. котел - 0,6кг
- одяг (водонепроникна куртка, запасні шкарпетки. нижня білизна, шапка, рукавиці, майка, сорочка) - 2,5 кг (влітку)
в рукавицях добре не тільки біля вогню возитись, але й зручно і безпечно траверсувати кам‘янисті схили і спускатись мокрими стежками,
- запасна пара кросовок - 0,3кг
- аптечка + засіб проти комах + вітаміни - 0,7 кг
добре в Карпатах, що комахи-кліщі не надокучають, але в не багатьох точках світу така ідилія,
- їжа - 3,5-4,5 кг (0,5-0,65кг в день - в залежності від бажання похудати - з розрахунку 400ккал на 100 гр продуктів)
- вода - 2 літра
в залежності від району мандрівки може бути і 4-5 літрів,
краще в кінці походу злити воду, ніж висохнути на сухарика
ТО вже -- 20,5 кг
А ще хочеться взяти
- штатив - 2,0 кг
- радіо, щоб прогноз погоди послухати - 0,2 кг
Виходить 22,7 кг.
І то тільки влітку
Відносно консервативної точки зору, скажу, що давайте до цього питання вернемось так років через 10.
Є такий віковий бар‘єр у житті кожного туриста - 33-37 років, - після якого спання на тонкому коврику не дає нормального відпочинку, сушка одягу на собі веде до виникнення всіляких хронічних болячок, а їжа в сухом‘ятку - в кращому випадку до гастриту.
І як на мене, краще понести за собою додаткові 6-7 кг, ніж потім весь наступний рік виліковувати болячки. Все спілкування на дану тему
<<< до початку теми <<< [ Re: Re: pro minimum vahy ]додав(-ла)zanuda11:02:28 17/09/2007 - 2 ножа, ложка, миска, кружка. котел - 0,6кг
- одяг (водонепроникна куртка, запасні шкарпетки. нижня білизна, шапка, рукавиці, майка, сорочка) - 2,5 кг (влітку)
в рукавицях добре не тільки біля вогню возитись, але й зручно і безпечно траверсувати кам‘янисті схили і спускатись мокрими стежками,
- запасна пара кросовок - 0,3кг
- аптечка + засіб проти комах + вітаміни - 0,7 кг
добре в Карпатах, що комахи-кліщі не надокучають, але в не багатьох точках світу така ідилія,
- їжа - 3,5-4,5 кг (0,5-0,65кг в день - в залежності від бажання похудати - з розрахунку 400ккал на 100 гр продуктів)
- вода - 2 літра
в залежності від району мандрівки може бути і 4-5 літрів,
краще в кінці походу злити воду, ніж висохнути на сухарика
ТО вже -- 20,5 кг
А ще хочеться взяти
- штатив - 2,0 кг
- радіо, щоб прогноз погоди послухати - 0,2 кг
Виходить 22,7 кг.
І то тільки влітку
Відносно консервативної точки зору, скажу, що давайте до цього питання вернемось так років через 10.
Є такий віковий бар‘єр у житті кожного туриста - 33-37 років, - після якого спання на тонкому коврику не дає нормального відпочинку, сушка одягу на собі веде до виникнення всіляких хронічних болячок, а їжа в сухом‘ятку - в кращому випадку до гастриту.
І як на мене, краще понести за собою додаткові 6-7 кг, ніж потім весь наступний рік виліковувати болячки.
[ Re: Re: Re: pro minimum vahy ]відповів(-ла)ssalone13:11:33 18/09/2007 Питання про калорійність. 400 ккал на 100 грам, це, взагалі-то, калорійність згущівки (цукру). Крупи матимуть калорійність до 350 ккал на 100 грам. Консерви зазвичай від 150(риба) до 350(м’ясо) ккал на 100 грам. Не можу зрозуміти, як влаштувати харчування в поході з середньою калорійністю 400 ккал на 100 грам? Поділіться досвідом, будь ласка. Колись давно чув сентенцію від одного спелеолога, що на один день на людину має приходитися 1 кг їжі. Принаймні протягом тривалого часу, а не на 2-3 дні. Після цього порахував, а як у мене. Вийшло трохи менше, але не набагато(знову таки, якщо йти днів на 10).
[ Re: Re: Re: Re: pro minimum vahy ]відповів(-ла)zanuda07:06:08 19/09/2007 Ну малось на увазі, що беруться жири також.
Мої знойомі перед пішою 3-4-ою завжди сушили м‘ясо, а потім заливали смальцем. Процедура та, ясна річ довга.
Але піджарити сало до макарон -- справа реальна.
На ділі ж є, як ти кажеш, -- середня калорійність продуктів виходить на 100 гр, калорій так на 300. Але я то написав так (400), бо сильно Бабошину догодити хтів :))
Щодо твого спелеолога, то він правий на всі 100.