стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Спорядження"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в

[ Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ] повідовив(-ла) -
Текст повідомлення: Хто вам сказав, що термічно оброблена їжа шкідливіша, ніж сира?? Лінк в студію!
До вашого відома, термічно оброблена їжа(не спалена) має деякі переваги, як-от: більша засвоюваність організмом; знищення різноманітних хвороботворних мікроорганізмів.
Щось у мене, підсумовуючи всі попередні пости на цю тему, склалося враження, що ви просто не вмієте швидко і легко розпалити вогнище і приготувати собі вечерю...
Сокиро-подібні засоби справді не має особливої потреби носити. Для просунутих,"цивілізованих" туристів вже давно придумано примус. Для тих же, кому важко його носити, досить банальної коробочки сірників і, в складних умовах, складаного ножика
Все спілкування на дану тему
  1. <<< до початку теми <<<
    [ Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ]
    додав(-ла) telman41 13:26:58 18/02/2011
    Хто вам сказав, що термічно оброблена їжа шкідливіша, ніж сира?? Лінк в студію!
    До вашого відома, термічно оброблена їжа(не спалена) має деякі переваги, як-от: більша засвоюваність організмом; знищення різноманітних хвороботворних мікроорганізмів.
    Щось у мене, підсумовуючи всі попередні пости на цю тему, склалося враження, що ви просто не вмієте швидко і легко розпалити вогнище і приготувати собі вечерю...
    Сокиро-подібні засоби справді не має особливої потреби носити. Для просунутих,"цивілізованих" туристів вже давно придумано примус. Для тих же, кому важко його носити, досить банальної коробочки сірників і, в складних умовах, складаного ножика
    • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ] відповів(-ла) Bobua 23:50:26 19/02/2011
      Не тре мені писати про "студію"!, я нервуюсь :), відтоді як один енкавесистський тип на іншому форумі чіплявся з такими "вимогами" :).

      Крім того, "лінк" не потрібен хоч би й з таких міркувань:
      1) судячи з мого тексту
      2) інфа з книги
      3) крім того, припускаю Ви вже так затялись, що будь-які переконання не діятимуть :). Тобто, Ви мабуть допустили, щоби припущення про життєву необхідність термообробки було нав’язане Вам у дитинстві, а тепер не так легко піддаєтесь навіюванню (як мабуть і всі, хто "практикує" босі мандри :)), тому й не подіє :).

      Втім, пару слів з тієї стор. "сучасної енцикл. корисного харчування", яка описує загальні засади сироїждення, таки наведу…, аби було :)::
      "
      СИРОЇДЖЕННЯ
      Цей розділ для тих, хто зважився перейти на вживання тільки сирих продуктів. Якщо Ви в їх числі, ми раді за Вас, тому що це під силу далеко не кожному. Подібною практикою можуть займатись тільки люди, що мають величезну силу волі і бажання відмовитись від багатьох уявних благ цивілізації, пов’язаних із вживанням будь-якої їжі. :)
      Багато хто вважає, що сира їжа - постачальник сонячної енергії для людини.

      Не викликаючи зайвої спраги і не вимагаючи великої кількості жирів, вона насичує краще і швидше. … вимагає більшої обробки слиною і … пережовуванням.

      Поживні речовини … легко руйнуються від неправильного приготування. СИЛЬНО ПІДІГРІТА ЇЖА ВТРАЧАЄ ДО 50%, А ІНОДІ І ДО 75% СВОЇХ СКЛАДНИХ СПОЛУК, ФЕРМЕНТІВ, ЩО НАКОПИЧУЮТЬ ЕНЕРГІЮ СОНЦЯ ПОВІТРЯ І ВОДИ.
      "
      Думаю вистачить :).
      Мені вистачило, щоби підтвердити розумність свого вибору простого, ненапружуючого, способу харчування не лише для походів (Ви забули про посуд…), а часто й у інший час. Бо я розумію, чому тре варити рис…, але усвідомлюю, що варю горох зовсім не задля усунення твердості, а лише для смаку. І вже чудово знаю, що варити гречку (темну=смажену) взагалі не потрібно: що зварена, що розмочена - однаковісінькі (холодні). І маю здогади (крім книжних), що зайвий броунівський рух "здоров’я
      • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ] відповів(-ла) telman41 11:07:43 20/02/2011
        Ви би ше згадали плем`я Хунза, які (нібито!) їдять тільки сире зерно і сушені абрикоси, живуть по 150 років, і бігають при цьому по горах як кози...
        А щодо "СИЛЬНО ПІДІГРІТА ЇЖА ВТРАЧАЄ ДО 50%, А ІНОДІ І ДО 75% СВОЇХ СКЛАДНИХ СПОЛУК " - чиста правда . Нагріта до 1200 градусів Цельсія їжа втрачає 100 % своєї харчової цінності!
        З наукової точки зору, в гречаній крупі, при її варінні, відбуваються такі процеси: проникнення води в середину клітин і міжклітинний простір, денатурація білків, часткове розщеплення складних вуглеводнів до більш простих - крохмалю до глюкози, руйнування клітинних стінок. Внаслідок чого полегшується травлення і покращується засвоюваність їжі організмом
        А от друга половина цієї ж фрази " ФЕРМЕНТІВ, ЩО НАКОПИЧУЮТЬ ЕНЕРГІЮ СОНЦЯ ПОВІТРЯ І ВОДИ." - то взагалі просто не знаю, що і сказати... Енергія сонця накопичується в УСІХ органічних сполуках, в основному, в простих і складних вуглеводах - крохмалі та целлюлозі, жирах, білках і т.д. А от енергія вітру і води як накопичується в рослинах - поняття не маю. Мабуть, у них є вбудовані склади ферментів, і коли смерека хитається на вітрі, вони синтезуються і накопичуються в спеціальних атсральних акумуляторах :)
        • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ] відповів(-ла) Bobua 19:19:02 20/02/2011
          от бачите :)
          шо й тре було довести :)

          Але сподіваюсь, що Ви, та й усі для кого Тарзан не "авторитет" :), таки матимете на увазі, що відсутність вогню - зовсім не привід впадати в паніку і/або покірно вмирати з голоду :). Навіть у снігах...
          "просто додай води" й уже мож буде їсти гречку, горох, можливо навіть вівсянку (рис, кукурудза, "пшенички" - кепськуваті)

          А якщо не мордувати себе думками, що то буцімто "не їжа", то й користь буде :)
        • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ] відповів(-ла) Bobua 19:35:42 20/02/2011
          ага, й до речі: я знаю, що варена їжа шкідлива, бо запросто можна переїсти.. от я вчора й переїв :(((
          :)
          Власне я думаю, що то зумовлено "смачністю", але вищевказана кгига має власну, "сироїдську" точку зору:
          "
          Для того, щоб покрити втрати поживних елементів (оті 50..75% :), організм буде вимагати ще більше їжі. У такий спосіб встановлюється звичка до переїдання. А переїдання - одна з причин шлункових, ниркових, серц-суд., та ендокр. захворювань.
          "

          ...а спробуйте-но переїсти розмоченої гречки :)... особливо якщо води забагато налили, то вже зовсім не та розсипчата крупа, що після варіння :)))
    • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пила дротяна, мачете, сокири, лопати і т.д. Чи потрібні вони тут: ] відповів(-ла) Bobua 23:59:22 19/02/2011
      ...зайвий броунівський рух "здоров’я" їжі не додає…
      :)

      Вам вистачить, щоби знайти, що розкритикувати й далі вперто чіплятись за вогнища (як я зрозумів, Ви їх навіть на ніч лишаєте…)

      То чи тре було аж знаками оклику кидатись у своєму повідомленні, якщо воно все ні до чого? :)


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в


 


Пошук



 
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::