Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах,
які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення
про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення:
невідповідні тематиці форуму чи сайту,
рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику,
будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
нові повідомлення: - свіжіші за дві доби; - одну добу; - 6 годин - старе повідомлення.
[ хавчик ] повідовив(-ла) - Текст повідомлення: Пропоную поділитися рецептами в поході.Наше улюблене блюдо:нарізаємо цибульку,піджарюємо;нарізаємо кубиками варену ковбаску,піджарюємо з цибулькою;нарізаємо кубиками зварену вдома картоплю в мундирах(очищену звичайно);перемішуючи все це,доводимо до потрібної температури.СМАЧНОГО!Час приготування разом з вогнищем 30хв.Термін зберігання інгредієнтів: 2 дні.Давайте свої відгуки,поділіться своїми рецептами. Все спілкування на дану тему
[ хавчик ]додав(-ла)kalynchuka14:58:04 26/06/2011 Пропоную поділитися рецептами в поході.Наше улюблене блюдо:нарізаємо цибульку,піджарюємо;нарізаємо кубиками варену ковбаску,піджарюємо з цибулькою;нарізаємо кубиками зварену вдома картоплю в мундирах(очищену звичайно);перемішуючи все це,доводимо до потрібної температури.СМАЧНОГО!Час приготування разом з вогнищем 30хв.Термін зберігання інгредієнтів: 2 дні.Давайте свої відгуки,поділіться своїми рецептами.
[ Re: хавчик ]відповів(-ла)Нормалайзер12:43:24 27/06/2011 Перед тим, як почнуть з вас тихо лаха дерти, чи, як я, виключно від нєхвіг робити, вголос пришпилюватись, можна спитати: а що, довше, ніж на два дні - не ходите? Чи просто принципово перші два дні їсте воду, що несете з дому?
Щодо особистих преференцій.
Спеції.
Багато. Різні. До всього й будь чого. Найбюджетніший варіант трансформації змінімалізованої ваги наплечника у різноманіття отриманого смаку.
[ Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)svalavec16:41:43 27/06/2011 І як вам після вранішньої каші зі спеціями йдеться? Спрага на маршруті не дошкуляє? Взагалі-то, спеції в похідних умовах категорично не рекомендовані. Щедро приправлена ними їжа містить надлишкову кількість солі, перцю а також різної синтетики, котрі в свою чергу затримують вологу в організмі і призводять до його обезводнення. Ну а вечірня "приспеційована" зупа провокує на наступний ранок почервоніння "морди ліца", тотальну сухість в писку і як наслідок - те ж саме обезводнення.
[ Re: Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)Qbl17:51:16 27/06/2011 Щоб ви знали, "надлишкова кількість солі" - це якраз те, що вашому організму потрібне в горах спекотного літнього дня, це якраз те, що захищає його від обезводнення.
Найкращий засіб від спраги - перед виходом на маршрут закинути на язик дрібку солі, почекати, щоб розсмокталась, після чого запити кількома ковтками води - і до вечора сухості в роті не відчуєте.
[ Re: Re: Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)svalavec19:41:53 27/06/2011 перепрошую, а особисто Ви пробували смоктати? якщо так, поділіться враженнями - дійсно "до вечора сухості в роті не відчуєте"?
[ Re: Re: Re: Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)Qbl20:42:00 27/06/2011 Так, я особисто пробував. Чудово працює. До самого вечора ніякої сухості в роті.
[ Re: Re: Re: Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)Qbl20:44:23 27/06/2011 плюс - не треба кидатись розгарячілому до холодної води - а значить нема проблем з запаленнямі обвитренням губ.
[ Re: Re: Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)duda04:30:40 28/06/2011 і то є факт, бедуїни чай не цукрують, а солять, та ще й п"ють гарячим;), а при тривалих переходах у пустелях використовують вищеописаний метод, тому що сіль утримує воду в організмі.
[ Re: Re: Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)Водопад20:58:16 01/07/2011 в Карпатах обезводнення??? через кожний кілометр чи три можна знайти воду і пю я її багато і сіль не беру, бо за цілий рік стільки тої солі в організмі накопичується, що час її промити потіючи і пючи чисту гірську..., скажу відверто - два три походи літом потіючи і багато пючи чисту воду - пів року відчуваю організм омолодженим.Правда є навантаження на нирки, але в порівнянні з цілим організмом це не суттєво, на те їх і функція.
[ Re: Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)Qbl17:52:59 27/06/2011 Ги... Перечитав речення. Зрозумів, що в ньому замало здорового глузду:
"їжа містить надлишкову кількість солі, перцю а також різної синтетики, котрі в свою чергу затримують вологу в організмі і призводять до його обезводнення" - затримання вологи в організмі аж ніяк не може призвести до обезводнення... Чи я чогось не докурив???
[ Re: Re: Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)svalavec19:48:54 27/06/2011 Затримка води в організмі є ще більшою проблемою ніж її відсутність. Це додаткове навантаження на всі основні внутрішні органи: серце, печінку, нирки... Такий турист скоріше буде виглядати на ходячий мішок з непотрібом: воно все там буде булькати. І в кінцевому результаті всерівно організм доконає обезводнення.
[ Re: Re: Re: Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)Qbl20:57:26 27/06/2011 То ви спочатку визначіться, жо чого призведе надміру солона їжа - до затримки води в організмі чи обезводнення?
Не знаю, скільки солі треба зїсти, щоб все булькало... Це просто смішно. Ви хоч глянули лінки, які я дав?
Від солі нічого не булькатиме. Надлишок вологи в організмі - це справді додаткове навантаження на серце, але це надлишок вологи. І він залежить в першу чергу від того, скільки ви пєте, а не що їсте. Як позбутися спраги я написав вище, а далі - пєте в залежності від самопочуття: пульсу, того, скільки ви пітнієте і ходите в туалет.
Я особисто, не жалію для себе солі в горах, і це дає мені можливість не тягати бутлі з водою на маршруті...
[ Йдеться? Легше, геш вам офтопиться.. ]відповів(-ла)Нормалайзер18:13:12 27/06/2011 все так і буде, якщо дивитись на спеції так вузько, як Ви, як на сіль-перець-глутамінат
1.Сухі трави. Дуже різні.
2.Соси і майонези
3.Мід, шоколад, сухофрукти, горіхи
4..
думаю, ви розумієте, про що я (думаю, розуміли й до того, просто захтіли зарисуватись. Прийнято. Koszonom.)
Років з 25 тому їден мен - Богдан Генега ;) взяв у триденний похід основним продуктом манку. Тільки. І показав, що манка, але з анґрестовим варенням - делікатес, манка з тертими горіхами і медом - теж делікатес, манка з тмином і черемшою - просто бомба, манка, запечена пляцком з тушонкою, посипана петрушкою - аут..
Вас просили про ваш рецепт, а не ректи істини (що насправді само по собі - вже є бздура, хай і мене вибачить автор теми:) )
[ от і славно! ]відповів(-ла)svalavec20:16:04 27/06/2011 1. Сіль і перець згадувалися в контексті, як метафора, адже переважна більшість туристів бере саме глутамінат у вигляді штучних мівін і приправ. Ну не знав я що Ви гурман.
2. Соси, майонези, мід, шоколад, сухофрукти, горіхи - то не є спеції..
3. Я все розумію, на Закарпатті всі розуміються на спеціях.
4. Аналогічно до вашого мена можу те саме сказати про кукурудзяну крупу. Також абсолютно зі всім поєднується: тушонка, повидло, мід, сухофрукти, бринза. Та навіть банальна цибулька на оливі. Це і є мій рецепт, хоча про нього і так всі знають.
5. На рахунок "ректи істини" - Боже упаси, не мав я на меті будь-кого тут "обздурувати". Ми ж взагалі не знайомі, тому як можна на незнайомих людей ставити штампи? Дивні Ви..
[ Re: Re: хавчик ]відповів(-ла)dUmka22:24:59 28/06/2011 Вівсянка теж класна штука. Пасує і з згущогкою і з медом, а також з сіллю, часником цибулею і шкварками. Приправи в поході - саме то, особливо базилік, орегано, етс