стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Походи"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів ::: перейти в

[ Харч ] повідовив(-ла) Юрко
Текст повідомлення: Ану, народ признавайтеся, хто що в горах їсти варить? Може хто соєві продукти пробував... Бо останній похід, який ми просиділи виключно на макаронах, дедалі більше змушує задумуватися над урізноманітненням раціону. Чи є серед вас особливі гречкосії чи бульбоїди? Хто ще крім Свана і Карася в поході ні краплі оковитої не вживає? Останнє, в принципі, добре, але я в гори їжджу не на роботу, а розважатися. Чекаю.
Все спілкування на дану тему
  1. [ Харч ] додав(-ла) Юрко 15:24:44 20/05/2002
    Ану, народ признавайтеся, хто що в горах їсти варить? Може хто соєві продукти пробував... Бо останній похід, який ми просиділи виключно на макаронах, дедалі більше змушує задумуватися над урізноманітненням раціону. Чи є серед вас особливі гречкосії чи бульбоїди? Хто ще крім Свана і Карася в поході ні краплі оковитої не вживає? Останнє, в принципі, добре, але я в гори їжджу не на роботу, а розважатися. Чекаю.
    • [ Re: Харч ] відповів(-ла) gamalij 15:50:18 20/05/2002
      Багато ходив з одним досвідченим туристом радянську гарту. Він привчив до різноманітного і раціонального (і в плані ваги) раціону. Через високий вміст води бульба в походи не ходить. Ходять різні крупи (навіть манка, яка готується з сухим молоком), макарони, супи, консерви, цукор. Обов’язковий атрибут - сухофрукти, цукерки, сухарі (сухарі можна гризти так або кидати в суп на стадії поїдання) і цибуля-часник. Режим харчування: зранку і ввечері готується гаряче на вогні, обід сухий - хліб, сир, можна сало, консерви. Горілка (краще нерозведений спирт) - виключно як судиннорозширюючий засіб при підмерзаннях і промоканнях.
      Рюкзачної ваги виходить близько 900г на день на людину.
      Зменшити цю норму можна насамперед за рахунок консервів, замість яких брати сою, сублімоване м’ясо, інші замінники. Отак і харчуємось.
    • [ Re: Харч ] відповів(-ла) Юрко 16:35:30 20/05/2002
      Бульба - то ясно, дехто правда бере одну-дві до зупи. Стосовно манки і решти каш - то класно, але не дуже калорійно і практично. Ми ще практикуємо рис і варимо його на воді. Так, для різноманітності, бо важковаримий. А от про сою: скільки $, чи смачно, ситно, корисно? А сублімати де продаються? Нерозбавлений спирт - то канєшна класно, бо його завжди можна розбавити :@
      • [ Re: Re: Харч ] відповів(-ла) webmaster 16:48:47 20/05/2002
        Ню, ню, ти на рахунок калорійності неправий (Карась тобі пізніше додасть) - середня калорійність каш - 300ккал/100г, (280-340) не дужо менше, ніж в макаронів (ше дивлячись в яких..) - так шо не салом єдиним... А сублімоване м’ясо зара фіг де дастанеш, так само як і галети, які колись в часи мого дитинства мож було досить вільно дістати.
        На рахунок зручності - знов неправий - яка альтернатива? (макарони , звичайно, варяться 10 хв., але чотири дні на них - то робиться таке затвєрдзєнє в кишківнику, шо го-го).
        Алькоголь в помірних дозах стимулює організм (ввечері біля вогник для доброго сну), так шо його варто брати, але обережно, бо на підйомах він не вилазив у вигляді поту і дикого биття серця, або як зайва вага в наплечнику :)
      • [ Re: Re: Харч ] відповів(-ла) gamalij 17:14:27 20/05/2002
        Ну про каши вебмайстер вже сказав. Все точно.
        Якщо жорстко гнатися за зручністю і швидкістю - то брати пластівці. Хоча особливої незручності в тому, аби зварити навіть манку з сух.молоком я не бачу.
        А сублім’ясо - специфічно туристичний продукт. У продажу ніде не бачив. Кажуть, що в Росії в деяких турмагазинах буває, причому жутко дорого.
        Можна пробувати зробити самому. Але то дуже трудо-, часо-, нервоемка процедура, ніколи за неї не брався. Та і якщо ідеш в похід на більше як на два тижні - можна і консервами обійтися.
        Соя - зараз поширений продукт, його легко знайти (в магазинах, на ринках). Продається переважно в пакетах під назвами "соєве мясо" чи шось в такому дусі.
        • [ ще про сублімат ] відповів(-ла) gamalij 17:24:19 20/05/2002
          По гарячих слідах пошарив в мережі. В Росії є фірми, що випускають фасовані продукти для турістів, в т.ч. і сублімоване мя’со. Див http://www.raskladka.ru/
          • [ Re: ще про сублімат ] відповів(-ла) webmaster 11:55:10 21/05/2002
            дивлюсь на Расєю і тихо балдєю :(
            як вони від нас відірвалися
      • [ Re: Re: Харч ] відповів(-ла) Karasj 09:22:43 21/05/2002
        :-))
        Хоч раз вебмайстра підтримаю:-))
        Гречка-312,3кКал, вівсянка - 366,2кКал, рис - 330,2кКал, манка - 334,4кКал, пшоно - 316кКал, горох - 284,5кКал. То на 100 грам. А м’ясо, говядина - 131кКал, свинина - 212,9кКал. Отак. Сублімована свинина - 495кКал, фарш сумлімований - 536,5кКал, але нічого подібного я в продажі не бачив.
        А взагалі я люблю вівсяні пластівці, "Геркулес", запарені розбавленим кипятком згущеним молоком. На смак - супер, засвоюється прекрасно, і калорій там багато. Бульба то тоже вєщ, але її нести нікому не захочеться.
        Соя - то також вєщ, але я не знаю, як її готувати. Одного разу варив нам її один закарпутець, то така класна була, шо я б її все життя їв.
        До речі - я тут вебмайстру подав їдею зробити такий собі калькулятор харчів... Там можна б було собі вибирати, наприклад, продукти, які тобі подобаються, а програма б рахувала калорійність, ціну, ... . Ну і ше багато корисних ньюансів там мало б бути...
      • [ Re: Re: Харч ] відповів(-ла) Karasj 09:25:06 21/05/2002
        Так шо народ, кому то до душі - підтримуйте. А то мене одного наш вебмайстер шось не дуже хоче слухати, а разом ми - сила!

        :-))
    • [ Re: Харч ] відповів(-ла) Юрко 09:44:44 21/05/2002
      Про харчулятор мова вже давненько стоїть. Щоправда ініціатор даної ідеї - Славко Флаїнґ - десь закордонами манжає і скинув все це діло на Свана. Але казав, що має якісь ворки на CGI. Свансон, правда, РНРшник, але то фігня.


до початку форуму ::: список форумів ::: перейти в


 


Пошук



 
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::