Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах,
які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення
про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення:
невідповідні тематиці форуму чи сайту,
рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику,
будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
нові повідомлення: - свіжіші за дві доби; - одну добу; - 6 годин - старе повідомлення.
[ ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] повідовив(-ла) Текст повідомлення: 1) яким би крутим не виглядав на Тростяні, в Карпатському фрірайді - ти ЧАЙНИК
2) як виглядає хата Єтя (іглу)
3) де найвище в карпатах показують horned video
4) що буває з тілом при спуску, коли одна лижа просідає на метр в сніг, а друга стає на глині
5) лижі не для фрірайду, але й на борді не побігаєш
6) як шукати РРД Укртелеком на Плаю при видимості 5 м
7) при якій температурі лижі не їдуть вниз навіть на 45 град
8) як смакує 97% наполовину розбавлений спирт.
9) нафіга метеорологи натикали снігозамірні вішки від Подобовця до Плаю, якщо двері до їх станції задуло 4 м снігу.
10) як лавини на траверсній дорозі до Плаю валять дерева
11) про шо я думав коло щитка з тумблерами UMC і КС
************
Фотки отут (дві панамки будуть пізніше): http://dlearn.tstu.edu.ua/moun tains/wg/thumbnails.php?album= 43 Все спілкування на дану тему
[ ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]додав(-ла)Юрко12:05:54 14/02/2005 1) яким би крутим не виглядав на Тростяні, в Карпатському фрірайді - ти ЧАЙНИК
2) як виглядає хата Єтя (іглу)
3) де найвище в карпатах показують horned video
4) що буває з тілом при спуску, коли одна лижа просідає на метр в сніг, а друга стає на глині
5) лижі не для фрірайду, але й на борді не побігаєш
6) як шукати РРД Укртелеком на Плаю при видимості 5 м
7) при якій температурі лижі не їдуть вниз навіть на 45 град
8) як смакує 97% наполовину розбавлений спирт.
9) нафіга метеорологи натикали снігозамірні вішки від Подобовця до Плаю, якщо двері до їх станції задуло 4 м снігу.
10) як лавини на траверсній дорозі до Плаю валять дерева
11) про шо я думав коло щитка з тумблерами UMC і КС
************
Фотки отут (дві панамки будуть пізніше): http://dlearn.tstu.edu.ua/moun tains/wg/thumbnails.php?album= 43
[ Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)Юрко18:31:10 14/02/2005 Я не крутий, а пологий :) В крутий в нас Науменко: раз пішов - Боржава, два пішов - Чорногора, гляди на третій раз ДБ буде снідати на Чогорі :)
[ Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)lvp8603:08:03 16/02/2005 Фотки супер, а особливо панорамки! Я сам збирався в лютому на Боржаву з лижами, но вот не получилося :)
[ Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)Pavel [guest] 15:17:23 14/02/2005 фото - фест особливо "іглу"!
[ Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)Коля16:44:07 14/02/2005 Так багато знаєш уже... розкажи трохи нам тепер, так само, по пунктах :)
[ Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)Юрко18:32:27 14/02/2005 а я вас подражню: висловлюйте власні версії, а я відтак скажу чи правда :)
[ Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)nadya18:52:53 14/02/2005 мудрий російський хімік (постійно плутаю Мендєлєєв чи Ломоносов) недарма захистив дізер, про оптимальну концентрацію етанолу, яку можна вливати перорально людині :) варто поважати чужу працю і користати з результатів. Напевно неприємно відчувати 48,5% етанол, який стікає по стравоходу ? може злегка обпекти епітелій :(
[ Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)jarko21:28:29 14/02/2005 Ставлю тобі 12. нє, 11, треба не плутати - Менделєєв. Хоча тема дисертації звучала трохи інакше, але 40 градусів та рецепт "Московської" таки від Менделєєва. За браком деяких складників в Карпатах пропоную робити так: тоненько зрізати кілька плястерків з цитрини (щоб біла частина не попала) і настояти в спирті 2 год. У воді розчинити 1-2 карамельки. Змішати у співвідношенні 2 : 3, мінімум 2 : 2,5.
[ Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)Юрко10:27:25 15/02/2005 дарма ви так, дуже навіть класна штука получилась і без інґредієнтів. Мені так засмакувало (певно, через те, що вода карпатська), що тепер горівку купувати не буду, перстачу літом назбираю, м’яти, буду настоянки робити...:)
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)nadya17:44:46 17/02/2005 рекомендую додати кореневища сиверсії при виготовлення настойки: буде гаррний аромат, приємний смак, та і користі для організму від неї багато, головне не переборщити з кількістю :)
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)Юрко10:00:14 18/02/2005 а можна підсумувати, що можна, а що не можна в спірітус кидати? І чи можна сушені трави/екстракти в аптеках знайти? Тої ж сиверсії... В нас тут ботанік на сайті є Алекс Федоренко, грозився енцикльопію зробити... Може почати з карпатських ендеміків, які добре почуваються в спирту? А далі вже само якось 8-)
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)nadya12:55:45 19/02/2005 2 Юрко: 1) підсумувати можна, але пізніше, як було обіцяно :)
2) рослинну сировину з високогірної флори в аптеках не знайдеш ! дещо можна знайти на франківському базарі у торгашів рослинками. але самому настійно не раджу туди ходити !, бо дурять як можуть, особливо якщо ти перший раз в житті бачиш те, що хочеш купити.
3) про сиверсію треба окремо розказувати
4) коротенько технологія: висушені корені (траву) подрібнити (ножем або у металевій ступці), залити 40% (!) етанолом (співвідношення буде залежати від того, що готується - лікувальна настойка - 1:10, чи рослинна настоянка - 1:80-1:100), настоювати 14 днів у закритій тарі, періодично помішуючи. Потім настойку злити, сировину відтиснути і можна її повторно залити екстрагентом на 14 днів. Два зливи об’єднати і профільтрувати. Дозування індивідуальне. На здоров’я!
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)Юрко14:23:22 19/02/2005 дякую, аби терпіння вистачило се діло до кінця довести :) Я власне хотів спитати, які трави для цього годяться найкраще, а вже по енцикльопії Нестерука буду потрохи збирати...
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)nadya14:42:18 19/02/2005 "для цього годяться найкраще" - для чого? - настоянки замість горілки, чи для лікування ?
для першого - кореневище перстачу прямостоячого, родіоли, сиверсії, тирличу - але спочатку поокремо попробуй. не змішуй всі разом
[ ох і намішаю! ]відповів(-ла)viOLA15:46:10 19/02/2005 Дякую за привід до початку експериментування:-)
Обіцяю не робити дурниць!!!
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)Alex [guest]16:53:31 20/02/2005 Я не ботанік, але це діло люблю (не ботаніку). Скажу таке:
1) в спирту почувається добре майже все, бо все що в воді розчиняється, то і в спирті, але не навпаки. Звідси
2) якщо настойку робите на спирті, при розведенні водою пів-на-пів вона помутніє і втратить колір. Тому
а) пити чисті спиртові настойки
б) додавати їх в чай
в) настоювати на горілці (краще на 30-60% спирті), непогано також на самогонярі
3) концентрація спирту у випадку 2в визначається емпірично, шляхом безпосереднього тестування смакових і органолептичних якостей. Ні в якому разі не зважайте на покази спиртометра, все робиться на око, бо спирту/води можна завжди долити;
4) основне, мабуть: що до спирту додавати. Беріть будь-яку книжку типу "Лікарські трави" і тоді вже експериментуйте, бо як відомо co za bardzo to nie zdrowo, а можна навіть собі серце або печінку посадити (сумніваюся, що аудиторія буде вживати настоянки по чайній ложці три рази на день).
Для прикладу - речовини, що містяться в наперстянках (в нас ця рослина теж є) - одні із найсильніших серцевих ліків, передозування смертельне без жартів.
Конкретно по травам казати не буду, то все є в книжках. Ефіроолійні (м’ята, меліса і.т.п. можна брати без застережень) і дуже не зле вони поєднуються з медом.
Взагалі, раджу перед тим, як дерти з корінням червонокнижні види, спробувати щось звикле - медовуху, вишняк, м’яту з медом, той самий перстач, перцівку (але перець додавайте самі), горіхівку тощо.
В будь-якому випадку ви переконаєтесь, що власноручно зроблений напій (якщо маєте де звичайно спирт якісний взяти) - це смачніше, дешевше і безпечніше ніж магазинна горілка.
На здоров’я.
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)Astrik07:29:15 19/02/2005 Якось розбавляли спирт буркутом, той котрий з запахом яйця, в результаті смак був дуже і дуже не поганий...
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]відповів(-ла)Юрко14:29:09 19/02/2005 в Квасах на деяких дворах буркути течуть просто на обійсті, народ тим ділом запиває місцеву бражку. Тим буркутом, що має багато Fe203, а не H2S основи.