стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: про сайт ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Спорядження"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в

[ Re: Ножі ] повідовив(-ла) ---
Текст повідомлення: "Правлять" чи "загострюють"?
Если первое, то есть специальные правилки (выглядит как рифленая вдоль трубка на ручке, или просто как металлическая призма - мусат). Дешевые - на базаре сразу с кухонными ножами, дороже - в специальных магазинах (например, в охотничьих).
Еще правят на правильных брусках (мелкозернистых), станках с мелким кругом, доводят потом на войлоке с или без пастами (Гойя, например) и/или коже.
Ежели второе - то брусках или кругах, но крупнозернистых.
Сталь для туристического ножа лучше брать не сильно, но закаленную (55-60 HRC, ЯТД). Размеры - от 80 до 160 лезвие (столь большая вариабельность, ибо я люблю два таскать - большой и маленький). На любителя, но меньшим трудно что-либо сделать, а большой неудобно таскать, да и точность падает.
Обязательно проверить крепление ножа к ручке и ее материал.
Будут еще вопросы - велкам, на это тему мне интересно пообщаться.
Все спілкування на дану тему
  1. <<< до початку теми <<<
    [ Re: Ножі ]
    додав(-ла) zorc [registered] 15:36:17 19/07/2006
    "Правлять" чи "загострюють"?
    Если первое, то есть специальные правилки (выглядит как рифленая вдоль трубка на ручке, или просто как металлическая призма - мусат). Дешевые - на базаре сразу с кухонными ножами, дороже - в специальных магазинах (например, в охотничьих).
    Еще правят на правильных брусках (мелкозернистых), станках с мелким кругом, доводят потом на войлоке с или без пастами (Гойя, например) и/или коже.
    Ежели второе - то брусках или кругах, но крупнозернистых.
    Сталь для туристического ножа лучше брать не сильно, но закаленную (55-60 HRC, ЯТД). Размеры - от 80 до 160 лезвие (столь большая вариабельность, ибо я люблю два таскать - большой и маленький). На любителя, но меньшим трудно что-либо сделать, а большой неудобно таскать, да и точность падает.
    Обязательно проверить крепление ножа к ручке и ее материал.
    Будут еще вопросы - велкам, на это тему мне интересно пообщаться.

Писати в форумах можуть тільки зареєстровані користувачі.

Якщо Ви зареєстровані на сайті - введіть свій логін і пароль у формі аутентифікації нагорі сторінки (якщо Ви логуєтеся з чужого комп"ютера - приберіть галочку "пам'ятати мене" і тоді, навіть якщо забудете прикінці роботи натиснути кнопку "Вийти", Ваша автентифікація на цьому комп'ютері знищиться як тільки Ви закриєте вікна броузера з відкритими сторінками karpaty.com.ua).

Якщо не зареєстровані - зареєструйтеся.

до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в


 


Вхід

На превеликий жаль, система Вас не упізнала :-(

   логін
   пароль

пам'ятати мене

Пошук

Вебкамера
Верховина


 
 ::: головна сторінка ::: про сайт ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::