стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: про сайт ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Спорядження"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в

[ Re: Re: Re: Цікавий матеріал.. :) ] повідовив(-ла)
Текст повідомлення: Ще дуже помагає (кажуть, зменшення на 30% невикористаної енегрії - тої що піщла не на нагрів казанка, а мимо нього - треба якось перерахувати) накривати пальник чи примус куском склотканини.

Я згоден, що різниця в геометрії має значення, але вищезгадувані агрегати мали приблизно однакові за діаметром форсунки і приблизно однаковий факел. Але то так, на око, тре колись нарешті зібратися і порахувати точно. А заодно і оптимальний режим горіння.

Велике значення має посуда. Колись я намагався доказати Юркові Гудимі і всьому прогресивному людству, якою має бути казанок/кан для готування на пальнику і чому менашка ніяк не годиться, десь в архіві форуму то має бути.

Чекаю на матеріал про примус :-)
Все спілкування на дану тему
  1. <<< до початку теми <<<
    [ Re: Re: Re: Цікавий матеріал.. :) ]
    додав(-ла) nevi [registered] 11:49:50 14/01/2006
    Ще дуже помагає (кажуть, зменшення на 30% невикористаної енегрії - тої що піщла не на нагрів казанка, а мимо нього - треба якось перерахувати) накривати пальник чи примус куском склотканини.

    Я згоден, що різниця в геометрії має значення, але вищезгадувані агрегати мали приблизно однакові за діаметром форсунки і приблизно однаковий факел. Але то так, на око, тре колись нарешті зібратися і порахувати точно. А заодно і оптимальний режим горіння.

    Велике значення має посуда. Колись я намагався доказати Юркові Гудимі і всьому прогресивному людству, якою має бути казанок/кан для готування на пальнику і чому менашка ніяк не годиться, десь в архіві форуму то має бути.

    Чекаю на матеріал про примус :-)
    • [ Re: Re: Re: Re: Цікавий матеріал.. :) ] відповів(-ла) zhyvoy 18:23:57 15/01/2006
      В принципі погоджуюсь з тим, що написано вище. Але є багато факторів, які впливають на роботу палників різних типів, не мож бути на 100% впевненим в їх надійності. Наприклад трохи розповім про кращий дівайс від ПРИМУСА модель ОМНІ ФЬЮЛ. Маю нагоду використовувати це чудо техніки вже десь пів року;) Чесно кажучи задоволений ним я не настільки, з яким нетерпінням я його чекав. Привезли мені його друзі з Канади і витратив я на нього 425 грн, а не 900 грн. як у нас в Україні. Думаю, що на 425 потяне, а за 900 не купив би ніколи! Одразу розповім про виявлені плюси. Дійсно, як і запевняв виробник пальник працює на усіх видах палива(правда ще не пробував газ та спирт;), але з газом думаю проблем не буде). На усіх типах палива він розкачегарюється від 45 до 1 хв.(буває довше як примус не чищений). Ще приблизно хвилину плюється, особливо на брудному палеві, а далі як реактивний літак;) На усіх видах палива горить приблизно однаково, як розгорится то важко виявити на чому горить, але на важкому палеві типу керосин розпалюється довше. Літр води кіпятить приблизно від 4,5-6 хв в залежності від температури середовища. Дуже подобається його потужнє полум’я, а також регулятор потужності полум’я. Хочя не завжди вдаєтся відкорегувати мале полумя. Ще дуже допомогає "отражатель" та вітрозахист. Для варки використовую звичайну 2 л. алюмініву каструлю при чому з кришкою чи без небачу великої різниці у закіпанні! Також є великім + транспортування цеї штуки, завдяки його компактному складанні. На цему плюси закінчуються. Трохи про мінуси. Про ціну я вже казав;). Подібний мінус це вартість його комплектуючих орінгів всяких та інш. Доводиться його берегти, як "девочку" як шось политить готуйся до витрат;) Особливо "хіплими" виявились оська регулювання полумя, як поламається у середині корпуса, то ...... апарату. Тому при кожному розбиранні, стараєшся як можна легше дихати і поменьше зайвих рухів;) Також орінги(ризинові ущильнювачи) та різба без коментарів. Краще як можна меньше туди
      • [ Re: Re: Re: Re: Re: Цікавий матеріал.. :) ] відповів(-ла) zhyvoy 18:57:37 15/01/2006
        (Продовження). пхатися. Що неможливо, як використовувати наприклад керосин(про соляру я вже мовчу). Був випадок спалив літр так званого нашого "очищеного керосина", на вигляд "ослиная мочя"(такій термін можна зустріти на форумах;)). Після цего все. Годину колупався, розбирав, дув, чистив. Потім запрацював;) На слідуючий день процидуру повторював;) Звідси зробив висновок. Керосин і соляра ніхт використовувати. Во вам і мультипаливний примус! На бензі горить добре практично на любій, і чистити тільки після походів. Ще форсунки, такі маленькі піндюльки загубити їх як 2 пальця ....! Та ще на них така різьба, що глухо не закручую. З помпою(наносом) також треба обережно, вартість її 400 грн. А ще прикол замітив з останього походу. Примус працює собі нормально і тут бац гасне полюм’я. Зробили висновок, що коли в бутлі закінчується пальне і падає тиск полумя гасне, тому періодично треба підкачувати. В поході був ще один такий пальник і в нього теж таке було.
        Зробив висновок, що буржуйскі примуси не такі вже гарні, як їх малюють. Хоча як використовувати нормальне паливо, та дбайливо з ним гратися;) то буде працювати як годинник. Якщо у когось з київських є бажання зробити тест цему примусу, пишіть

Писати в форумах можуть тільки зареєстровані користувачі.

Якщо Ви зареєстровані на сайті - введіть свій логін і пароль у формі аутентифікації нагорі сторінки (якщо Ви логуєтеся з чужого комп"ютера - приберіть галочку "пам'ятати мене" і тоді, навіть якщо забудете прикінці роботи натиснути кнопку "Вийти", Ваша автентифікація на цьому комп'ютері знищиться як тільки Ви закриєте вікна броузера з відкритими сторінками karpaty.com.ua).

Якщо не зареєстровані - зареєструйтеся.

до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в


 


Вхід

На превеликий жаль, система Вас не упізнала :-(

   логін
   пароль

пам'ятати мене

Пошук

Вебкамера
Верховина


 
 ::: головна сторінка ::: про сайт ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::