Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах,
які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення
про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення:
невідповідні тематиці форуму чи сайту,
рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику,
будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
нові повідомлення: - свіжіші за дві доби; - одну добу; - 6 годин
- старе повідомлення.
[ Ножі ] повідовив(-ла) --- Текст повідомлення: А як в ХХІ ст. загострюють лезо ножа? Чи має значення сталь, розміри та ін. Чи є в когось така інформація, порадьте. Все спілкування на дану тему
[ Ножі ]додав(-ла)grena10:31:25 18/07/2006 А як в ХХІ ст. загострюють лезо ножа? Чи має значення сталь, розміри та ін. Чи є в когось така інформація, порадьте.
[ Re: Ножі ]відповів(-ла)Roman15:03:10 18/07/2006 Ґлянцпапером, корундовим каменем або алмазним кругом. Сталь та розміри мають значення. Чим більше - тим краще :)
[ Re: Ножі ]відповів(-ла)zorc15:36:17 19/07/2006 "Правлять" чи "загострюють"?
Если первое, то есть специальные правилки (выглядит как рифленая вдоль трубка на ручке, или просто как металлическая призма - мусат). Дешевые - на базаре сразу с кухонными ножами, дороже - в специальных магазинах (например, в охотничьих).
Еще правят на правильных брусках (мелкозернистых), станках с мелким кругом, доводят потом на войлоке с или без пастами (Гойя, например) и/или коже.
Ежели второе - то брусках или кругах, но крупнозернистых.
Сталь для туристического ножа лучше брать не сильно, но закаленную (55-60 HRC, ЯТД). Размеры - от 80 до 160 лезвие (столь большая вариабельность, ибо я люблю два таскать - большой и маленький). На любителя, но меньшим трудно что-либо сделать, а большой неудобно таскать, да и точность падает.
Обязательно проверить крепление ножа к ручке и ее материал.
Будут еще вопросы - велкам, на это тему мне интересно пообщаться.