стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Спорядження"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в

[ Ножі ] повідовив(-ла) ---
Текст повідомлення: А як в ХХІ ст. загострюють лезо ножа? Чи має значення сталь, розміри та ін. Чи є в когось така інформація, порадьте.
Все спілкування на дану тему
  1. [ Ножі ] додав(-ла) grena 10:31:25 18/07/2006
    А як в ХХІ ст. загострюють лезо ножа? Чи має значення сталь, розміри та ін. Чи є в когось така інформація, порадьте.
    • [ Re: Ножі ] відповів(-ла) Roman 15:03:10 18/07/2006
      Ґлянцпапером, корундовим каменем або алмазним кругом. Сталь та розміри мають значення. Чим більше - тим краще :)
    • [ Re: Ножі ] відповів(-ла) zorc 15:36:17 19/07/2006
      "Правлять" чи "загострюють"?
      Если первое, то есть специальные правилки (выглядит как рифленая вдоль трубка на ручке, или просто как металлическая призма - мусат). Дешевые - на базаре сразу с кухонными ножами, дороже - в специальных магазинах (например, в охотничьих).
      Еще правят на правильных брусках (мелкозернистых), станках с мелким кругом, доводят потом на войлоке с или без пастами (Гойя, например) и/или коже.
      Ежели второе - то брусках или кругах, но крупнозернистых.
      Сталь для туристического ножа лучше брать не сильно, но закаленную (55-60 HRC, ЯТД). Размеры - от 80 до 160 лезвие (столь большая вариабельность, ибо я люблю два таскать - большой и маленький). На любителя, но меньшим трудно что-либо сделать, а большой неудобно таскать, да и точность падает.
      Обязательно проверить крепление ножа к ручке и ее материал.
      Будут еще вопросы - велкам, на это тему мне интересно пообщаться.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в


 


Пошук



 
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::